Fotojagt

Ta’ et billede af dit hustag og spar penge!

På fotojagt efter utætheder i isoleringen.

Ved en simpel undersøgelse kan du selv undersøge, om du fyrer for gråspurvene. Undersøgelsen skal foretages om vinteren, når der ligger sne på taget, hvilket gør det let at se, om huset trænger til efterisolering.

Hvis sneen er smeltet på dele af taget, kan det skyldes tagets og isoleringens dårlige tilstand. Man skal være opmærksom på, at testen kan ikke bruges for boliger med uudnyttet tagetage, da loftrummet altid vil være koldt, og sneen vil derfor ikke smelte på den type tage.

tag_iolering252

Man kan også fotografere sit hus med et termografisk kamera for at klarlægge kuldebroer og finde frem til de steder på huset, som ikke er isoleret godt nok.

Et afslørende billede

Undersøgelsen er ganske enkel. Man tager nogle billeder af huset med sit kamera, hvor man tydeligt kan se taget med sne. Billederne afslører om taget er ordentligt isoleret. Er der f.eks. områder på taget, hvor sneen er smeltet, kan det skyldes, at varmen fra huset går op igennem taget.

Årsagen kan være, at husets tagisolering ikke er tyk nok eller er sunket sammen. Det kan også skyldes dårligt udført isoleringsarbejde med fejl og mangler.

Hvis sneen er smeltet tæt omkring et tagvindue, kan det skyldes, at varmen fra huset siver ud igennem sprækker omkring vinduet. Årsagen er som regel, at der ikke er isoleret helt ud til vinduets ramme.

tag_iolering251

Se på dit tag om morgenen

Om morgenen, når der har været frost om natten, er der rim eller sne på alle kolde flader, og de steder, hvor der ikke er rim, er der manglende isolering eller en utæthed.

Manglende isolering koster penge, mens utætheder er farlige, fordi den varme og fugtige luft inde fra huset ved afkøling udskiller fugt, der kan ophobes og give råd og svamp.

tag_iolering249

Spar penge og CO2

Når taget er dårligt isoleret, bidrager man til den globale opvarmning, fordi man unødvendigt udleder en stor mængde CO2.

Ved at efterisolere sparer man derfor en masse på CO2-kontoen, men man sparer også på pengepungen, fordi man kan skrue mærkbart ned for varmen. En ekstra bonus er, at de kolde lofter, vægge og gulve bliver varmere. Så der er stor komfort og livskvalitet forbundet med at efterisolere.

Selvom man ikke planlægger at efterisolere i nær fremtid, kan det godt betale sig at tage billeder af sit hus og gemme til en senere lejlighed. På den måde kan vi lettere analysere, hvor der er problemer med isoleringen

HVIS det er meget koldt, kan det betale sig også at tage billeder, når sneen smelter. Ved lave kuldegrader kan det hænde at etagen under taget er så dybfrossen, at varmen der går op gennem den dårlige isolering, ikke når op og smelter sneen, derfor kan det være en god idé at tage flere billeder, når sneen smelter. Der hvor sneen smelter først, kan der være noget galt med isoleringen.

Comments are closed.

 • Om os

  Isoleringsmaterialet Papiruld er et organisk materiale, som er produceret af overskuds- og genbrugsaviser. Det er tilsat brandhæmmende salte og er klassificeret i brandklasse D-s2,d0, der kan sidestilles med klasse B materiale. Der betyder i praksis, at Papiruld kan bruges på lige vilkår som traditionelle isoleringsmaterialer i enfamilieshuse. Papiruld kan optage og afgive fugt uden, at det går ud over isoleringsevnen. Isoleringsmaterialet Papiruld har en europæisk teknisk godkendelse – ETA-13/0623 og er CE-mærket.
 • Stay Connected

 • Kontakt

  Eriksen Papiruld Isolering ApS
  Adresse: Søndervang 5
  6780 Skærbæk
  Mobil: +45 21 91 74 75
  CVR: 61723811
Copyright Eriksen Papiruld Isolering ApS | 2015 | CVR: 61723811 |