Hvad er papiruld?

Hvad er Papiruld?

Papiruld er ikke et nyt produkt

Papiruld har været produceret af Papiruld Danmark A/S siden 1989.

Papiruld er produceret af genbrugs- og overskudsaviser og kan bruges i alle bygningskonstruktioner såsom loft, hulmur, skillevægge, etageadskillelser, krybekælder og skunk.

Papiruld

Vi anbefaler efterisolering med papiruldgranulat, fordi det er findelt og fordeler sig i alle sprækker. Granulaten lægger sig som en dyne og bliver ikke brudt med samlinger ligesom måtter eller batts. Med måtter og batts kan man risikere kuldebroer, særligt omkring rørføringer og spær, fordi det er vanskeligt at tilpasse måtterne med et ordentligt resultat.

Papiruld og brand

Papiruld er et organisk materiale, som er klassificeret i højeste brandklasse for organiske materialer (D-s2,d0), som svarer til klasse B materiale. I enfamilieshuse kan Papiruld anvendes på samme måde som traditionel isolering.

Papiruld er imprægneret med brandhæmmende salte, som yder en flamme- og glødebeskyttelse. Saltene frigiver fugt, hvis Papiruld udsættes for brandpåvirkning. Det er med til, at Papiruld forkuller i stedet for at flamme op under en brand.

Papiruld og tilsætningsstoffer

Papiruld fremstilles ved, at en stor kværn river genbrugspapir i flager. I en fibreringsmølle bliver flagerne findelt, og der tilsættes mineralske salte. Saltene frigives ikke til omgivelserne over tid og fordamper først ved meget høje temperaturer.

Sikkerhed og garanti

Papiruld er tilsluttet VarmeIsoleringsForeningen, VIF, som er en dansk forening af fabrikanter af varmeisoleringsmaterialer.

Læs mere om Papiruld på producentens webside: www.papiruld.dk

papiruld

Comments are closed.

 • Om os

  Isoleringsmaterialet Papiruld er et organisk materiale, som er produceret af overskuds- og genbrugsaviser. Det er tilsat brandhæmmende salte og er klassificeret i brandklasse D-s2,d0, der kan sidestilles med klasse B materiale. Der betyder i praksis, at Papiruld kan bruges på lige vilkår som traditionelle isoleringsmaterialer i enfamilieshuse. Papiruld kan optage og afgive fugt uden, at det går ud over isoleringsevnen. Isoleringsmaterialet Papiruld har en europæisk teknisk godkendelse – ETA-13/0623 og er CE-mærket.
 • Stay Connected

 • Kontakt

  Eriksen Papiruld Isolering ApS
  Adresse: Søndervang 5
  6780 Skærbæk
  Mobil: +45 21 91 74 75
  CVR: 61723811
Copyright Eriksen Papiruld Isolering ApS | 2015 | CVR: 61723811 |